La
setmana passada, dijous 18 d’octubre, al Cèntric, es va celebrar un taller
participatiu obert a tots els i les joves de la ciutat. Aquest, és el segon taller del
procés de revisió del Pla Jove del Prat 2013-2017.
A
través d’unes dinàmiques participatives,
els joves participants, van identificar quines necessitats i
problemàtiques us trobeu quan busqueu una feina, quan busqueu un pis, quan
voleu sortir de festa al Prat, quan voleu proposar coses a l’ajuntament i molts
d’altres temes que us preocupen.
Van
participar 13 joves de diferents edats, diferents origens i diferents
condicions socioeconòmiques. En aquest
sentit volem destacar, més que la quantitat, la varietat de visions que vam
poder recollir.
Segons
els joves participants:
- Tots els/les participants perceben que costa trobar feina, tant al Prat com a altres municipis, però matisen l’afirmació i es posicionen de la següent manera. Un dels joves opina que si bé costa trobar feina, a un municipi com el Prat costa menys que a Barcelona, almenys en alguns sectors més tècnics. Però també s’apunta que actualment costa trobar feines de poca qualificació.
- Els joves apunten que la formació professional i ocupacional, al Prat, és molt bona. Però també es comenta que la formació que s’ofereix des dels serveis municipals es poc innovadora i especialitzada. En aquest sentit, algun dels joves opinen que per a segons quin curs o formació específica es té assumit que cal marxar a Barcelona.
- Es valoren positivament les assessories que s’ofereixen des de el Lloro, però molts joves del Prat les desconeixen.
- Després de fer diverses valoracions i escoltar les argumentacions d’uns i altres, els participants posen l’accent en què costa generalitzar i que cal tenir en compte diferents franges d’edat dins el col·lectiu de joves, ja que al jovent d’una edat determinada li interessa més participar en festes, concerts, etc i d’altres joves es mobilitzen per altres temes ,com: la feina, la recerca d’un habitatge, etc.
- Es constata que per a segons quina franja, hi ha un únic circuit pel que fa a sortir de festa: anar a l’Artesà, al Casino i finalment fer botellon al Parc del Fondo d’en Peixo. Per tant, si es pensa en sortir de nit, per a molts joves la festa és limitada i s’acaba d’hora degut a l’horari dels locals/bars. Molts joves opten per anar de festa a Barcelona, per exemple, o a altres municipis veïns, on hi ha més oferta.
- Pel que fa a l’oferta pública festiva del municipi, la Festa Major i d’altres festes populars estan molt ben valorades i els joves se senten molt còmodes participant-hi. la festa del Pollastre i d’altres sí que tenen un índex elevat de participació.
- Respecte a la imatge que te dels joves la resta de la ciutadania, s’apunta que la queixa cap als joves sempre està boca de tothom. Un jove comenta “la gent sempre és queixa dels joves…si fas alguna cosa, perquè la fas…si no fas res, perquè no fas res!”
La propera setmana penjarem al bloc l’informe de
resultats del taller i podreu veure tots els altres temes que es van parlar.
Si no podeu venir als tallers participatius ens
podeu seguir i participar a través del bloc i les Xarxes!!